Tarihçe

#TARİHÇE: Adını 1926-1931 arası Samsun Valisi olarak görev yapmış Ferik Kazım İnanç Paşa´dan alan okulumuz; 1956´da hizmet vermeye başlamış ve 1957´de 34 kişi olarak ilk mezunlarını vermiştir.
İlk yıllarda ihtiyacı karşılayan okulumuz 1970´ten sonra önce koridorlar bölünüp sınıf haline getirilerek, 1996´dan sonra da ek bina yapılarak Müfredat Laboratuvar İlköğretim Okulu, MLO sonrası İlköğretim okulu; 2012-2013 sonrası da  tekrar İlkokul olarak hizmet vermektedir.

Okulumuz 1956 yılında tamamı devlet tarafından yaptırılan binanın temelinde taş, duvarlarında ise yerli tuğla kullanılmış olup İlk yıllarda ihtiyacı karşılayabilen okul binası 1970'ten sonra ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. Tedbir olarak koridorlar bölünerek sınıf haline getirildi. Artan öğrenci talebini karşılamak ve sıkışıklığı gidermek için yine devlet tarafından 1996 yılında dört katlı ve betonarme olan modern bir ek bina yaptırıldı.

1957 Yılında ilk mezununu 34 kişi olarak veren okulumuz, 1996 yılından itibaren Müfredat Laboratuar Okulu (M.L.O.) olarak ilköğretim okuluna dönüştürüldü. Proje sonlandıktan sonra normal ilköğretim okulu uygulamasına geçen okulumuz 2012-2013 Eğitim öğretim yılından itibaren ise kademeli şekilde tekrar ilkokul statüsüne dönmüş ve eğitim öğretime ilkokul olarak devam etmektedir.